Onweer

We wachten de uren en dagen af… Het voelt aan als een onweer dat in de lucht hangt. Eentje dat elk moment kan uitbarsten.
Vreemde momenten, want je voelt de electriciteit letterlijk in de lucht hangen. De wolken die vol verwachting uitkijken naar verlossing van de zware regendruppels in hun buik. Als het onweer losbreekt is het elk voor zich en alles wat moet doorstaan, doorstaat.
Het begint met dikke druppels die hier en daar vallen: heel willekeurig en onverschillig. De druppels worden dikker en talrijker, de temperatuur neemt af samen met de spanning in de lucht. Daarna volgt het onweer. Wild en onstuimig maar ook met momenten van rust. Tijd om lucht te happen. Dan slaat het weer toe in al zijn hevigheid. Daarna worden de druppels weer zwaarder en minder talrijk. De rust keert weer, de natuur vindt zijn tempo terug. Zo zal het zijn voor de komende weken en laat ons hopen dat de natuur zijn rust vindt, dat er rust komt in haar hoofdje en ook zoveel mogelijk in dat van ons.

Vandaag is het pyjamadag van Bednet. De school van Mereltje doet mee, speciaal voor haar. Zo hartverwarmend. Want dat is wel haar grootste gemis: de kindjes. Ze gaat zo graag naar school, ze is zo super flink! In de grote vakantie al was het aftellen geblazen naar een nieuw schooljaar, naar de vriendjes en vriendinnetjes, naar samen boterhammetjes eten, kortom naar het hele sociale gebeuren. Een paar weken geleden nog dacht ik dat ze na de Paasvakantie wel al halve dagen zou kunnen gaan. Nu lijkt het weer allemaal zo ver weg. De operatie, de bestraling in Parijs, weer allemaal grote vraagtekens… Wachten, wachten het kan zo moeilijk zijn en toch ‘vliegt’ de tijd voorbij. Het is al half maart, het lijkt nog maar gisteren dat we met haar naar huis kwamen. Alsof we met een pasgeborene naar huis keerden, zo voelde het. Nu staan we weer aan de voet van een grote berg die we over moeten. Hopelijk is het pad erna wat kalmer. Dat kunnen we nu enkel hopen.

Met opgeheven hoofd proberen we verder te gaan, borsten vooruit! (om het met een vrouwelijke toets te zeggen). Soms lukt het me, soms niet. Dan huil ik en dat ziet ze dan, ik verstop me niet. Dan komt ze af met haar roze voetbal: “Mamatje toch, beetje met de bal spelen dan?” ze kijkt naar mij met haar felblauwe kijkers en haar hoofdje een beetje schuin. Ze knuffelt me, ze is een knuffelaar die lieve meid van mij. Ik hoop haar snel weer te zien, zonder vieze cellen in dat mooie hoofdje. Het besef dat er terug wat groeit is heel bizar. Ik streel haar hoofdje maar ik streel ook de vijand die erin groeit. Het is heel gek om te weten. Onwetendheid is soms makkelijk, als besef je dat op dat moment niet. Zalig zijn de armen van geest, was het maar zo simpel.

Kus
-X-
Merelmama

8 gedachtes over “Onweer

 1. Mijn meisje toch ..wij voelen ‘zo’ hetzelfde… Echt onweer op komst..en zitten met arendsogen te kijken hoe ze zich voelt en hoe ze doet, wat ze zegt..het is heel vermoeiend…en toch zullen we het samen weer moeten doormaken..samen hopen op de kunst van dokters en de wetenschap…! Maar laten we denken aan een mooie zomer..hopelijk is er dan een definitieve oplossing gekomen voor de ‘beestjes” in haar mooie hoofdje ! Oma heb jij ook zo beestjes in je hoofd vroeg ze me …dat zullen toch geen spinnen zijn hè ? 🙂
  Hoopvol
  Mama
  Xxx

  Geliked door 1 persoon

 2. We kunnen in dit onweer niet veel betekenen voor jullie, voor merel maar dat wil niet zeggen dat het ieder voor zich is, dat jullie alleen zijn. Goed kennel we elkaar niet maar onze kids zijn zot van elkaar. Als ik lees hoe Merel is zie ik er helemaal Vik in. Meisje – jongen met gouden hartjes die massa’s kracht hebben en zo gevoelig zijn. Aan de rand van de storm proberen we om de ruwe kantjes van de storm wat zachter te maken zodat jullie blijven zoeken, vechten maar vooral genieten van jullie kleine krullebol!

  Het zal vaak een storm lijken waar jullie als gezin en familie in de kern vertoeven maar weet dat er mensen aan de rand staan om jullie te steunen.

  Liefs voor een mama van een mama

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Jolien,
  Ik had zo graag iets anders gelezen.
  Weet dat jullie regelmatig door mijn hoofd gaan en dat ik heel erg mee voel. Hopelijk is mereltje snel aan de beterhand. Ik brand elk kaarsje in mijn huis voor haar… ❤️

  Geliked door 1 persoon

 4. Jolien en Benjamin, wij leven zo hard met jullie mee en duimen echt dat jullie snel weer het gewone leven kunnen oppakken, met een vrolijke Merel én zonder dat vies ding in haar hoofdje! Geen dag gaat voorbij dat wij niet even aan jullie denken. Heel veel sterkte van Valentine, David, Olivier en Thibault.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s