Woordje voor “ons”

Beste dames, vandaag 8 maart is Internationale Vrouwendag. Hoera voor ons!
Borsten vooruit zeg ik!
Ik heb reeds op mijn blog een lans gebroken voor de vrouw. Toch wil ik er graag nog even op terugkomen. Ik las onlangs een artikel dat bepaalde ideeën naar voren bracht die in de jaren ’50 volop verspreid werden. Even een bloemlezing over de taken van de vrouw voor het moment dat de man thuiskomt van het werk….

 • Zorg dat het eten voor de man klaarstaat als hij thuiskomt en de tafel gedekt is.
 • Perfectioneer uw make-up en kapsel zodat u fris voor de dag komt.
 • Was het gezicht en de handen van de kinderen want het zijn schatjes en ze moeten er ook zo uitzien (seriously).
 • Zorg dat er niet teveel lawaai in huis is. Berg de stofzuiger op en zorg dat de wasmachine niet draait.
 • Ga nog snel even met de stoffer door het huis zodat alles blinkt.
 • Als uw man thuiskomt, begin dan niet meteen over uw problemen. Laat hem zelf eerst praten. U weet niet wat voor een zware dag hij achter de rug heeft.
 • Plof zijn kussen op en doe zijn schoenen uit terwijl u een fris of warm drankje serveert.
 • ……

Uw mond valt open? JA! zo ging het in de ‘fifties’. Ik hoor de mannen denken: “bwa, dat zou allemaal wel aangenaam zijn ja”. Maar kom, geef toe, wie zou dit nog doen voor zijn man? Zichzelf volledig wegcijferen. Nee, die tijd is gepasseerd. Gelijkheid in het huishouden heeft al lang geleden zijn intrede gedaan. Gelukkig toch? We kunnen ons alleen maar gelukkig prijzen dat het verbeterd is tegenover vroeger. Ook al zijn er nog véél zaken die nog beter kunnen, laat ons dat toegeven.

Maar genoeg gezaagd. Voor de rest wil ik vandaag even aandacht vestigen op de sterke vrouwen rondom mij:

 •  Mama, dankjewel om er altijd te zijn voor mij en dat ik altijd bij jou terecht kan. Voor een onnozelheid of voor iets waar ik mee zit. Het is fijn om te weten dat jouw deur altijd openstaat voor ons. Dag en nacht.

 • Zus, je bent keigoed bezig met jouw kleine pruts. Ze is prachtig en zal zeker uitgroeien tot zo’n flinke vrouw als jij. Ik kijk met heel veel plezier terug op al de zotte dingen die we al samen deden en kijk er naar uit om nog veel meer leuke herinneringen te maken samen!

 • Bon, jij bent letterlijk de sterkste vrouw van onze familie. Dit jaar word je 98 jaar en nog steeds alive and kicking! Ik ben heel fier op jou en ook om te zeggen dat jij mijn oma bent en dat mag je hopelijk nog héél lang blijven!

  Verder wens ik iedere vrouw/meisje/mama/dochter/nichtje/tante… een fijne dag vandaag en dat jullie zich als vrouw elke dag geapprecieerd mogen voelen. Op elke manier mogelijk.

Kus
-X-
Merelmama

3 gedachtes over “Woordje voor “ons”

 1. Dat heb je weer mooi neergepend he meisje van mij ! Dat jij een flinke en sterke madam, mama, partner, zus en dochter bent dat heb ik je al gezegd he ? En bij deze dus nog eens ! Ik zie je graag gelukkig 🙂 en wat mij betreft … ja hoor ik zal er altijd voor jou ( jullie) zijn, met hart en ziel en met veel plezier 🙂 mamie xxx

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s