Kamperen met een peuter (2)

Omdat het bijna vijgen na Pasen zijn: dit is voor u part 2!
…. Na de kant-en-klare campingmaaltijd volgde het volgende ritueel: het slapen gaan van Mevrouwtje. Even vermelden dat mevrouwtje wel gewoon een boterham (met choco begot, wegens het afwezig zijn van koelvoorzieningen voor kaas of charcuterie, ik hoor u al denken: ‘wat krijgt die nu!’) heeft gegeten. Een brood en een pot Nutella kunnen toch niet ontbreken als je naar de camping gaat.

Na een keer of 2 “ikke pipi/kaka doen”, wandelen naar de prachtig moderne *ahum* sanitaire blok, terug naar de tent en nog eens terugkeren omdat ze “nog niet klaar” was, doe ik haar pyjama aan in de tent die moet doorgaan als onze ‘living’. Ik warm nog een beetje water op volgens de regels (in een gamel op een gasbrandertje) en maak nog een flesje voor mevrouw. Ze drinkt het nog volledig op. Alles lijkt goed te gaan, ze had het bedje al gezien en getest (lees: in rondgesprongen als ware het een trampoline) en leek klaar om te slapen. Het was al ver haar bedtijd gepasseerd ondertussen. Ik lees nog een verhaaltje en leg ze erin. Ik doe de tent dicht en vraag me af hoe lang het gaat duren… het is nog altijd licht buiten natuurlijk en zo’n tent is niet echt “verduisterend”….
“Papa nog komen” as usual. Papa gaat, geeft een zoen en keert terug. Na wat getetter tegen zichzelf en nog een paar bleitsessies wil ze toch niet opgeven… Ik ga kijken. Vind ik daar mevrouwtje in haar blote (!) kont, op de rand van het ‘bed’… “Ikke niet sjapen e mama?”

Enfin, u begrijpt het: toch niet zo voor de hand liggend, kamperen met een peuter… maar hey, het was gezellig. De avond nadien ging het al vlotter en hebben we zelfs lekker kunnen (wegwerp)BBQ-en tot de zon onderging. We hebben allemaal eigenlijk best goed geslapen in ons tentje, lekker met z’n drietjes. Af en toe mevrouwtje beetje gesust omdat ze precies soms beetje schrik had, dat ze daar moederziel alleen lag. Handig zo’n tent. Effe handje uitsteken, bolletje wrijven en klaar 🙂

Na 2 nachten en bijna 3 dagen ging het afbreken van de tenten net iets vlotter dan het opstellen en warempel kregen we zelfs het hele gevaarte terug IN de zak, driewerf HOERA! Een geslaagde test, al zeg ik het zelf. Ook wel best een goedkoop weekend (die snelheidsboete in Frankrijk niet bijgeteld…).
Hiep hiep hoera voor het kamperen! Misschien doen we het nog wel eens ;).

Kus
-X-

MerelMama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s