Kamperen met een peuter (1)

Na een uitgeregende vakantie in Duitsland eind juli, diende een lang weekend zich aan met de vraag om er toch nog eens (budgetgewijs) op uit te trekken. Internet afgesnord naar “goed weer”, dat zich op minder dan 4u rijden van ons huis bevond. Na het afwijzen van de Waddeneilanden en de Franse Kust, was ons oog gevallen op een gezellig campingetje in de Champagne streek. We gingen weg met de TENT! Spannend!

Oh ja, U leest het goed, we gingen kamperen met een peuter! Kwestie van al eens te oefenen om misschien onze volgende budgetvakantie (weet u nog, we gaan bouwen!) ook in de tent door te brengen. Van zaterdag tot maandag gingen we.
Stap 1: overal tenten verzamelen en bedenken hoe we het klein grut te slapen gaan leggen. Manlief zei dat een reisbed wel kon, maar ik kon me niet indenken dat dit in een tent zou passen, laat staan dat wij er dan nog (comfortabel?) naast konden liggen…
Stap 2: Opblaasbaar kindermatrasje gekocht met opstaande rand. Ik zou niet willen dat het kind in haar volle REMslaap naast de matras rolt op een koude, harde ondergrond.
Stap 3: Camping zoeken op aanvaardbare afstand MET goed weer. Een hele woensdagavond hing eraan, maar toch hadden we eentje gevonden in Chalons-en-Champagne. 2 nachten kamperen: here we come!

Zaterdagochtend: We vertrekken. Auto volgeladen (lees: even vol dan een week (!) naar Duitsland) en DVDspeler geïnstalleerd op de achterbank voor het kritische kleine volkje aldaar. Na een dikke 3 uur komen we aan op de camping. Een klein campingetje in het midden van een godvergeten stadje Chalons-en-Champagne… Een aftands bordje met in gele en blauwe letters CAMPING MUNICIPALE duikt op in de verte… We kijken naar elkaar en kunnen onze onrust niet verbergen. Een beetje schraal doet het aan. Eens op het terrein gekomen, worden we op slag 20 jaar terug in de tijd gekatapulteerd. Een wit, oud gebouwtje doet dienst als receptie. Een paar oude caravans in de verte en een afgebladderd, zeer uitnodigend *ahum* huisje waar opstaat “Salle de jeux”. We melden ons aan en gelukkig staat onze naam op hun lijst. Kies maar een plaatsje. We rijden verder en komen via een paar provisoir geasfalteerde weggetjes aan een soort “parking” in gras. Er staan al een paar tenten opgesteld. We kiezen ons plekje en daar beginnen we onze opstelopdracht.
Twee tenten hebben we. Eén als living en één als slaapplaats of, in geval van nood, één voor kind en ouder en één voor andere ouder, die er dan niet meer bij kon.
Beste lezer, TWEE uur hebben we erover gedaan, het opzetten. Paar tegenslagen (JA, er was wel degelijk een voor- en achterkant aan de tent) maar uiteindelijk stonden ze er! EN… we konden alle 3 met gemak in 1 tent slapen, OEF!

Tenten opzetten met een rondrennende peuter die constant aan je mouw komt trekken, “mama: pééélen, mama, belletjes blazeeeen, mamaaa ikke pipi doen, mamaaa, papaaaa” Het is geen aanrader zowaar.
Na de inrichting van living en slaapkamer, gaan we zitten op onze super-de-luxe-opvouw-campingstoeltjes en trekken een blik ravioli en kant-en-klare Knorr pasta open. AHaaaaa campinglife 😀 (wordt vervolgd…)

 

Kus
-X-

MerelMama

 

Een gedachte over “Kamperen met een peuter (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s