‘Top emee eh’

Deze titel, lieve lezer, is het zinnetje dat dochterlief dezer dagen spuit dat het een lieve lust is… Ze kijkt dan recht in mijn ogen, het vingertje gaat gevaarlijk wijzend in de lucht en :”mama, (s)top emee eh”. Hoe je dan moet reageren, weet ik nog altijd niet. Een verbouwereerd gezicht is het liefste dat ze dan ziet, nadat ze haar zin heeft gelanceerd…

En zo zijn er nog zinnen die er soms boos en gefrustreerd uitkomen. Of hoe een peuter van twee ook wel stress kan hebben. Gisteren nog was ik in de kelder het oud papier aan het verzamelen tot ik frustratie hoorde en voelde tot beneden! ‘pottedojie eh, (g)aa nii’. Ik schrok me een hoedje. Gevloek begot! En wel van een peuter van twee!
Stiekem kruip ik de trap op en steek mijn hoofd om het hoekje. Daar zie ik haar sakkeren aan haar tafeltje met de legpuzzel. Het stukje wou niet in het gaatje passen! Stampend met de voetjes stond ze te vloeken, het kleine spook. Weeral iets dat ze ergens opgepikt heeft … (nee, lieve lezer ‘pottedojie’ is geen woord dat hier alle dagen passeert)

Mijn kleine meid wordt groot! Maar nee, serieus ik meen het, GROOT! Een klein madammeke met haar eigen mening en haar eigen humor. Heel leuk om te zien en in huis te hebben. Ze begrijpt enorm veel, ze telefoneert graag (als in: vragen stellen en antwoorden), ze zingt wel 20 (echt niet overdreven) kinderliedjes mee en heeft alles gehoord op de radio als ze achteraan in de auto zit. Zo is het deuntje van ‘MNM’ haar niet vreemd en zingt ze het gewoon mee. Met guitige oogjes die mij vervolgens in de extra achteruitkijkspiegel aanstaren. Elke morgen vraagt ze ook lief “oed gesjapen mama?” De morgen is ogenblikkelijk goed begonnen als ze zich vervolgens lekker op mijn (of papa’s) schootje nestelt met een dekentje en haar flesje drinkt.
Dan streel ik haar rosse haartjes en geef haar kusjes op haar hoofdje. Mijn kleine spruit, ik zie het moment nog voor mij dat ze er plots was. Van het ene op het andere moment.
Als ze dan, al flesje drinkend mij aankijkt met haar blauwe kijkers, dan smelt ik al helemaal…

Kus
Merelmama
-X-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s